1965
Biochimia aminoacizilor
În 1965, Alton Meister de la Cornell University Medical School din New York, SUA, a propus în cartea sa „Biochimia aminoacizilor” cantitatea de aminoacizi necesară pentru a menține masa corporală normală într-o dietă săracă în calorii.

1972
Nevoile de proteine ale organismului
În 1972, George L. Blackburn, MD, PhD de la Harvard Medical School, a descoperit necesarul de proteine al organismului (între 1,2 și 1,5 grame pe kilogram de greutate). Pe baza acestei descoperiri a fost dezvoltată prima dietă normoproteică, care permite reducerea țesutului adipos, menținând în același timp echilibrul delicat și esențial al organismului, asigurând păstrarea completă a masei musculare.

1986
7 studii de țară
În 1986, condusă de Ancel B. Keys, a avut loc cercetarea nutrițională revoluționară cunoscută sub numele de Studiul din șapte țări. Studiul a demonstrat efectele benefice ale dietei mediteraneene (A. Keys, A. Menotti, M.J. Karvonen et al., „Dieta şi mortalitatea la 15 ani într-un studiu din şapte ţări,” Am. J. Epidemiol 124 (6), decembrie 1986).

1997
Tratamentul farmacologic al obezității
În 1997, Blackburn a publicat un studiu intitulat „Tratamentul farmacologic al obezității” (Nurs Clin North Am. 1997), care a stabilit baza pentru „Liposuction Diet” ca abordare farmacologică a pierderii în greutate.

2007
Tratamentul obezității cu aminoacizi
În 2007, profesorului Gianfranco Cappello de la Policlinica „Umberto” din Roma i-a venit ideea de a administra tratamentul cu aminoacizi printr-o sondă nazogastrică, lucru pe care l-a realizat cu succes.

2009
Practica clinică în masă
În 2009, dr. Giuseppe Castaldo, directorul departamentului de nutriție clinică de la spitalul „San Giuseppe Moscati” din Avellino, Italia, a realizat studii de caz pe peste 600 de pacienți. El a folosit această dietă la aproximativ 20.000 de pacienți de la începutul anilor 1990.

2010
EFSA recunoaște fibrele vegetale
În 2010, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a emis un aviz științific în care afirmă că glucomannanul contribuie la pierderea în greutate atunci când este consumat în doză zilnică de 3 grame împreună cu o dietă restrictivă din punct de vedere energetic.

2010
UNESCO - dieta mediteraneeană
În 2010, dieta mediteraneeană a fost înscrisă pe lista UNESCO a patrimoniului mondial imaterial datorită multitudinii de beneficii fundamentate în majoritatea articolelor științifice.

2011
Începutul dietei Liposuction Diet™
A trecut o jumătate de secol de la cercetarea de pionierat asupra aminoacizilor până la implementarea acestora în practicile terapeutice dietetice. Cu toate acestea, nașterea Liposuction Diet™ a avut loc atunci când acești aminoacizi au fost combinați cu dieta mediteraneeană și fibre vegetale.
