LIVRARE GRATUITĂ ÎN ROMÂNIA - Suport Online 24/7
1965

Biochimia aminoacizilor

În 1965, Alton Meister de la Cornell University Medical School din New York, SUA, a propus în cartea sa „Biochimia aminoacizilor” cantitatea de aminoacizi necesară pentru a menține masa corporală normală într-o dietă săracă în calorii.

Biochimia aminoacizilor
1972

Nevoile de proteine ale organismului

În 1972, George L. Blackburn, MD, PhD de la Harvard Medical School, a descoperit necesarul de proteine al organismului (între 1,2 și 1,5 grame pe kilogram de greutate). Pe baza acestei descoperiri a fost dezvoltată prima dietă normoproteică, care permite reducerea țesutului adipos, menținând în același timp echilibrul delicat și esențial al organismului, asigurând păstrarea completă a masei musculare.

Nevoile de proteine ale organismului
1986

7 studii de țară

În 1986, condusă de Ancel B. Keys, a avut loc cercetarea nutrițională revoluționară cunoscută sub numele de Studiul din șapte țări. Studiul a demonstrat efectele benefice ale dietei mediteraneene (A. Keys, A. Menotti, M.J. Karvonen et al., „Dieta şi mortalitatea la 15 ani într-un studiu din şapte ţări,” Am. J. Epidemiol 124 (6), decembrie 1986).

7 studii de țară
1997

Tratamentul farmacologic al obezității

În 1997, Blackburn a publicat un studiu intitulat „Tratamentul farmacologic al obezității” (Nurs Clin North Am. 1997), care a stabilit baza pentru „Liposuction Diet” ca abordare farmacologică a pierderii în greutate.

Tratamentul farmacologic al obezității
2007

Tratamentul obezității cu aminoacizi

În 2007, profesorului Gianfranco Cappello de la Policlinica „Umberto” din Roma i-a venit ideea de a administra tratamentul cu aminoacizi printr-o sondă nazogastrică, lucru pe care l-a realizat cu succes.

Tratamentul obezității cu aminoacizi
2009

Practica clinică în masă

În 2009, dr. Giuseppe Castaldo, directorul departamentului de nutriție clinică de la spitalul „San Giuseppe Moscati” din Avellino, Italia, a realizat studii de caz pe peste 600 de pacienți. El a folosit această dietă la aproximativ 20.000 de pacienți de la începutul anilor 1990.

Practica clinică în masă
2010

EFSA recunoaște fibrele vegetale

În 2010, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a emis un aviz științific în care afirmă că glucomannanul contribuie la pierderea în greutate atunci când este consumat în doză zilnică de 3 grame împreună cu o dietă restrictivă din punct de vedere energetic.

EFSA recunoaște fibrele vegetale
2010

UNESCO - dieta mediteraneeană

În 2010, dieta mediteraneeană a fost înscrisă pe lista UNESCO a patrimoniului mondial imaterial datorită multitudinii de beneficii fundamentate în majoritatea articolelor științifice.

UNESCO - dieta mediteraneeană
2011

Începutul dietei Liposuction Diet™

A trecut o jumătate de secol de la cercetarea de pionierat asupra aminoacizilor până la implementarea acestora în practicile terapeutice dietetice. Cu toate acestea, nașterea Liposuction Diet™ a avut loc atunci când acești aminoacizi au fost combinați cu dieta mediteraneeană și fibre vegetale.

Începutul dietei Liposuction Diet™

Liposuction Diet se bazează pe fapte științifice, studii clinice și un deceniu de experiență cu peste 100.000 de utilizatori.

Consimțământul pentru cookie-uri cu Real Cookie Banner